Friday, January 23, 2009

lama tk update blog.............. lama la juga baru 23 hari tak update blog ni al maklum laa...tengah sibuk buat steamer sendiri..... nak beli tak cukup modal terpaksa la reka sendiri....ini la hasil nya...... tu pun belum siap lagi dalam 20% lagi...... tinggal pintu je yang belum pasang..... steamer ni boleh memuatkan 36 bakul lebih kurang 500 bongkah sekali kukus...dapat la sikit menjimatkan kos operasi.... dulu pakai tong drum sekarang upgrade sikit pakai steamer akan datang pakai boiler pulak kot...
keadaan steamer 80%

keadaan steamer 40%

Monday, January 5, 2009

video

Sunday, January 4, 2009

Assalammualaikum, di sini Sentang Batu Agro ingin mengucapkan selamat tahun baru kepada semua kawan seperjuagan untuk terus memajukan lagi industri tanaman cendawan. Yang dah berlalu kita lupakan dan ambil iktibar. Sentang Batu Agro telah mengorak langkah dengan terbinanya bangsal cendawan yang pertama yang boleh memuatkan lebih kurang 15000 bongkah


Bangsal cendawan yang telah siap sepenuhnya





serba sedikit rak yang telah dipenuhi dengan bongkah





Inilah water mist yang bewarna kuning tu........ yang paling jimat

sekali diperbuat daripada plastik